Цифрова грамотність: що це і навіщо українцям?

Друзі, чи вже всі спробували свої сили на інтернет-сервісі Національної програми цифрової грамотності «Дія: Цифрова освіта»?

Просто користуватися смартфоном чи ноутбуком і мати доступ до Інтернету —ще не означає володіти цифровою грамотністю.

Здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку — ось що таке цифрова грамотність.

5 основних причин вчитися цифровій грамотності

1.«Держава в смартфоні» та комфортне проживання в країні.Означає велику кількість сервісів онлайн. Більше не треба витрачати свій час на стояння в черзі. Онлайн-послуги — це комфорт, зручність, економія часу. Цифрова грамотність необхідна для того, щоб ефективно використовувати всі можливості, які надає держава.

2.Особистий розвиток та вирішення особистих потреб.Завдяки знанням цифрової грамотності дідусі та бабусі отримають можливість частіше спілкуватися з онуками в зручному форматі, знатимуть як легко шукати необхідну інформацію — новини, рецепти, а також зможуть проводити прості онлайн-активності. Знатимуть, наприклад, як продати старий диван і купити новий.

3.Конкурентоспроможність на ринку праці.Володіючи цифровою грамотністю, у людини з’являється більше шансів на працевлаштування. Більше шансів на підйом кар’єрними сходами.

4.Безперервне навчання.Завдяки цифровій грамотності, кожен зможе вдосконалювати себе щодня. Проходити онлайн-курси і тренінги. Ефективніше вивчати іноземні мови. Поповнювати власні знання, здобувати нові навички. І в 30, і в 50, і в 70 років. Це суперможливість.

5.Онлайн-безпека.Буде розуміння як уберегти свій акаунт та облікові записи від злому зловмисниками, як захиститися від потрапляння вірусів на свій пристрій.

Детальніше на сайтіhttps://diia.gov.ua/

Золочівська центральна районна бібліотека ім. І. Франка запрошує усіх бажаючих, щоб навчитися цифрової грамотності.

А саме:

користування онлайн-сервісами;

ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні; професійному та особистісному розвитку.

Завітайте доЗолочівської ЦРБ!

Вчіться цифрової грамотності разом з нами

Кiлькiсть переглядiв: 107

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.