115 років від Дня народження Романа Шухевича

30 червня виповнилося 115 років з дня народження визначного українського політичного, військового діяча Романа Шухевича.

Головнокомандувач Української Повстанської Армії (УПА), чисельність якої сягала до ста тисяч вояків, голова Генерального секретаріату Української головної визвольної ради (УГВР), голова проводу Організації Українських Націоналістів (ОУН) в Україні. Сім років Роман Шухевич очолював антикомуністичний рух на західноукраїнських землях, який успішно протистояв радянським спецслужбам.

Сьогодні, у часи російсько-української війни, ні в кого не викликає сумніву те, що на процес становлення і формування незалежної України вплинула постать Романа Шухевича. Нині святкуємо чергову річницю уродин творця і командира УПА. Він все своє свідоме життя був відданий українській національній справі.

Пристрасна відданість українській національній ідеї, наполегливість і непохитність, енергійність та дієвість, запал і бадьорість - стали його характерними рисами від ранніх літ до дня загибелі. Постать Романа Шухевича не припиняла бути тим орієнтиром, за яким йшли і йдуть і на життя , і на смерть цілі покоління українських націоналістів.

/Files/images/2022/6/291781278_580596936782490_671559586373720157_n.jpg

До 115 річниці від Дня народження Романа Шухевича в Золочівській міській бібліотеці ім. І. Франка діє літературна панорама "Роман Шухевич- дух української нації"

Кiлькiсть переглядiв: 55

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.