Василь Пачовський- славетний син землі галицької

" Не люблю споминів зі свого життя, бо моє життя - це безупинна хуртовина що не вщухає, а несе мене, як перекотиполе. Моя думка все звертається вперед а не назад - тому мене більше цікавить майбутнє, як минуле". В. Пачовський

Василь Пачовський талановитий поет-молодомузовець, драматург, педагог, мислитель, який народився у селі Жуличі що біля Золочева.

Цьогоріч виповнилося 140 років від дня народження. Та, на жаль, мало хто знає ім'я цього Великого Українця, а ще менше його творчу спадщину.

В Золочівській ЦРБ ім. І.Франка відбувся вечір-портрет "Василь Пачовський - славетний син землі галицької"за участі ( кандидата фізико-математичних наук інституту прикладних проблем механіки і математики та дослідника життя і творчості В. ПачовськогоЗоряни Іванівни Васюник.

На зустріч були запрошені студенти І-го курсу Золочівського коледжу ( викладачі Богуш О.М. та Курпіта Л. В. )

Присутні мали змогу відкрити для себе нові сторінки із життя та творчості нашого земляка.

Мало хто з наших сьогочасних письменників так беззастережно залишився вірний літературі, як Пачовський. Мало хто жив так невтомно як він своїми щораз-то новими задумами, не знеохочений труднощами та невдачами. Не тільки його друзі та ровесники, але все молоде покоління могло вчитись від нього як можна безкорисно, без зависти і без хитань служити літературі та Батьківщині.

/Files/images/2018/10/IMG_8387.JPG /Files/images/2018/10/IMG_8390.JPG /Files/images/2018/10/IMG_8393.JPG /Files/images/2018/10/IMG_8405.JPG /Files/images/2018/10/IMG_8416.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 244

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.