Повернутися до звичайного режиму

Визначні храми світу

Кожен народ пишається культурними здобутками своїх предків, бо в них він бачить не тільки своє минуле, а й сучасне і майбутнє. Проте є твори архітектури, які належать усьому людству.

Саме про це йшлося у годині духовності" Визначні храми світу" , яку підготували бібліотекарі відділу обслуговування для старшокласників СШ №3,що завітали до бібліотеки з вчителем християнської етики Гойцак Г.Г.

Учні ознайомилися з шедеврами будівель світової архітектури різних віросповідань різних країн.З визначними храмами світу минулих часів і сучасності, які створені руками людей.

/Files/images/CIMG2537.JPG


Детальніше розповідалося про Храм Гробу Господнього(Ізраїль),Буддійський Храмовий комплекс Боробудур(Індонезія), мечеть аль Масджид аль Харам(Саудівська Аравія),Собор Саграда Фамілія(Іспанія), Собор святого Петра (Італія),Собор Лас-Лахас(Колумбія),Собор Паризької Богоматері (Франція)

/Files/images/CIMG2533.JPG

Великі собори світу будувалися та прикрашалися не роками, не десятиліттями, а століттями.

Архітектура має дуже неоднозначну історію,яка однак показує, що саме з будівництва храмів починалися і поширювалися всі архітектурні новаторства, найновіші стилі і напрямки в усьому світі.

Кiлькiсть переглядiв: 209

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.